tirsdag 12. mars 2013

Hjemmelagde fiskekaker

Jeg er veldig glad i fiskekaker, men etter å ha studert de forskjellige pakkene med fiskekaker forrige gang jeg var å handlet ble jeg litt skeptisk. At det kun er 30-35 % fisk i de fleste variantene er i grunnen veldig lite.. Så da bestemte jeg meg for å prøve å lage mine egne :-)


Jeg har brukt filet av lyr og uer i mine denne gangen, og er godt fornøyd med resultatet. Vi spiste opp nesten 1 kg fisk på en middag, og det er en god del mer enn vi pleier hvis vi bare steker fisken for seg selv.


DU TRENGER:


500 gr filet av lyr
500 gr filet av uer
2 dl fløte
1 dl helmelk
salt
pepper
gressløk


Det er viktig at fisken er kjøleskapsskald.
Fjern eventuelle bein fra fisken, og skjær den i passe store biter. Kjør fisken sammen med salt og pepper i en food processor til det blir en seig deig. Spe på med melk/fløte til du får en jevn farse. Krydre godt med litt mer salt og pepper, samt gressløk. Du kan også bruke finhakket løk, men det har ikke jeg prøvd ut enda.
Form farsen til sånn passe store "boller" og stek dem i panna. Jeg steker i smør, ikke olje.



Jeg har servert sammen med ovnsstekte båtpoteter, revet gulrot og hjemmelaget tzatziki. Nam nam!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar