tirsdag 16. desember 2014

Iskake med bringebær

Denne kaken lagde jeg til min egen bursdag i juli, og nå snaue 5 måneder senere skal den få vist seg fram her på bloggen.
Jeg har en stor forkjærlighet for iskaker, men blir ofte veldig låst til standardoppskriften min på Bixit iskake. Denne gangen var det duket for å teste ut noe nytt, og det var absolutt verdt forsøket :-)


Oppskriften har jeg funnet på bloggen Mat på bordet, som er en av mine favoritter. Direkte link til oppskriften finner du HER. Forøvrig er det masse fine bilder på denne bloggen, og jeg VIL ha en kopi av designet, noen frivillige?? ;-)


Jeg har også et lite- (og ikke så hemmelig) håp om at den dagen jeg får meg nytt, fint hus, skal det bli mulig å ta pene kakebilder også. Jeg har tilnærmet null dagslys inn i kjøkken og stue, og bildene blir tragisk dårlige. Fargene blir best i naturlig lys, men det er jo ikke alltid været tillater at jeg flyr rundt med maten utendørs heller....

Først lager du marengsbunnen til kaken. Du trenger:

4 eggehviter (spar på eggeplommene)
250 gr sukker
1 ts eplecidereddik
2 ts Maizena

Stivpisk eggehvitene, og tilsett sukkeret gradvis. Pisk videre til marengsen er stiv og blank, deretter rører du inn eddik og Maizena.

Jeg brukte en kakeform på 24 cm. Dekk bunnen og kantene med bakepapir, hell oppi marengsen og stek i en time på 150 grader. La bunnen avkjøles helt. Ikke ta av formen.

Mens bunnen avkjøler seg kan du lage selve isen. Du trenger:

10 dl fløte (originaloppskriften bruker også kondensert melk, men det hadde ikke jeg)
1 ts vaniljeessens
500 gr bringebær.

Pisk fløten til krem og vend vaniljeessens. Jeg brukte ferske bringebær, men jeg moste dem litt i en bolle først for å få dem litt mindre, og for å få litt saus/farge i isen min.
Hell isen over den avkjølte marengsen, dekk formen med aluminiumsfolie og sett i fryseren over natten. Jeg vil nok hakke bringebærene opp litt mere neste gang, siden det lett ble litt mye med store iskalde bær i kaken :-)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar