onsdag 11. juli 2012

Baby makroner

I dag har jeg gjort et forsøk på å lage franske makroner. Jeg har kombinert to oppskrifter, og en liste med tips for å komme fram til dette. Makronene ble bra på smak, og så godt som slette på toppen, så er godt fornød med 1. forsøk :)

Jeg fant en liste med tips på DENNE siden, som jeg har fulgt. Oppskriften jeg har gått ut fra er fra kakebuas blogg. Link :)

140 gr mandelmel (se tipssiden for å lage mandelmel)
170 gr melis
80 gr sukker
3 romtempererte eggehviter

Kjør mandler til fint mel i en blender el. lignende og sikt det sammen med melis. Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs, sammen med noen dråper sitronsaft og litt salt, men pass på å ikke piske for lenge.  Vend inn mandel/melis melet med slikkepott. Ha oppi farge og smak etter ønske.

Jeg tegnet opp like store sirkler på et bakepapir for å få alle like store. Ha makronrøra i en sprøytepose, og sprøyt i vei! Stekes på 170 grader i 15 minutter. Jeg har et ekstra stekebrett under slik at ikke det blir for mye undervarme.

Kremen er litt på slump, men sånn ca:

50 gr smør
150 gr kremost naturell
0,5 pakke melis

Kjøres i en mixer til du har en jevn, fin krem, ca. 10-15 minutter.

2 kommentarer:

 1. Hej,

  Jag jobbar för sajten AlleOppskrifter.no och försökte kontakta dig, men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggtoppen". http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta!

  Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

  Gilla oss på Facebook! http://www.facebook.com/Alleoppskrifter

  Med vänliga hälsningar,

  Emilie
  emilie@alleoppskrifter.no

  SvarSlett
 2. Ååå...så flotte de ble Renate:-)

  SvarSlett