I dag har jeg gjort et forsøk på å lage franske makroner. Jeg har kombinert to oppskrifter, og en liste med tips for å komme fram til dette. Makronene ble bra på smak, og så godt som slette på toppen, så er godt fornød med 1. forsøk :)
Jeg fant en liste med tips på DENNE siden, som jeg har fulgt. Oppskriften jeg har gått ut fra er fra kakebuas blogg. Link :)
140 gr mandelmel (se tipssiden for å lage mandelmel)
170 gr melis
80 gr sukker
3 romtempererte eggehviter
Kjør mandler til fint mel i en blender el. lignende og sikt det sammen med melis. Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs, sammen med noen dråper sitronsaft og litt salt, men pass på å ikke piske for lenge. Vend inn mandel/melis melet med slikkepott. Ha oppi farge og smak etter ønske.
Jeg tegnet opp like store sirkler på et bakepapir for å få alle like store. Ha makronrøra i en sprøytepose, og sprøyt i vei! Stekes på 170 grader i 15 minutter. Jeg har et ekstra stekebrett under slik at ikke det blir for mye undervarme.
Kremen er litt på slump, men sånn ca:
50 gr smør
150 gr kremost naturell
0,5 pakke melis
Kjøres i en mixer til du har en jevn, fin krem, ca. 10-15 minutter.
Ååå...så flotte de ble Renate:-)
SvarSlett