torsdag 5. juli 2012

Brownies med ostekake og bringebærkrem

Denne oppskriften fant jeg i The Hummingbird bakery sin bakebok. Først lager du browniesbunnen. Du kan gjerne lage kakebunnen dagen i forveien.


 Brownies:
  • 200 gr kokesjokolade, jeg brukte 70 %
  • 200 gr usaltet smør
  • 250 gr melis
  • 3 egg, romtempereret
  • 110 gr mel 
Jeg smeltet sjokoladen i mikroen, i en liten varmekanne fra Tupperware, men man kan gjerne gjøre det i vannbad i steden for. I mens røres smør og melis til en jevn kremaktig masse. Tilsett så ett og ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg. Ha så i litt, og litt mel til deigen er jevn. Til slutt har du i den smelta sjokoladen i en tynn stråle.
Jeg hadde min deig i en vanlig rund form (24 cm), men oppskriften sier en liten langpanne.

Nå lager du ostekaken:
  • 400 gr philadelfia kremost
  • 150 gr melis
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • 2 egg
 Rør kremost, melis og vanilje sammen til en jevn krem i kjøkkenmaskin. Kjør på lav hastighet, og tilsett ett og ett egg. Det er ikke lurt å la maskinen gå over lengre tid, for da kan blandingen skille seg. Bre ostkakemassen over browniesen og stek i 30-40 minutter på 170 grader. Avkjøl kaken på rist.

Bringebærkrem
  • 3 dl kremfløte
  • 100 gr melis
  • 150 gr bringebær
Hvis du bruker frosne bær må disse tines, og siles først. Kjør bær, melis og fløte til du får en passe krem.  Smør over kaken, og pynt med friske bær.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar