søndag 9. desember 2012

Ribbe med sprø svor og stekte epler

Forrige søndag forsøkte jeg meg på min første selvlagde ribbemiddag. Jeg brukte familieribbe og gikk ut fra oppskrift på matprat.no


Kvelden i forveien gnidde jeg ribben med salt og pepper i massevis, + at jeg la på hele pepperkorn (Krydderia) og pakket den inn i aluminiumsfolie og lot den stå i kjøleskapet til neste dag, men dette må gjerne gjøres lengre tid i forveien.

Jeg fjernet pepperkornene, la ribben i en langpanne med svoren opp + en tallerken under, og fylte på med ca 4 dl vann. Alt dette pakket jeg inn i folie nok en gang, og dampet i 45 minutter på 230 grader. Deretter fjernet jeg folien, reduserte varmen til 200 grader og lot ribben steke i 2 timer og 10 minutter. Da var svoren blitt sprø av seg selv og jeg trengte ikke bruke grill på slutten.De siste 15-20 minuttene av steketiden la jeg inn medisterkaker og medisterpølser sammen med ribben. Serverte sammen med surkål og rødkål + en oppskrift på stekte epler. I forhold til de stekte eplene gikk det litt galt. Mine ble nok for myke. Jeg gikk ut fra denne oppskriften HER Vi er ikke vant med epler som tilbehør, så tar gjerne i mot tips til hvordan dette egentlig skal gjøres :)

Det er forresten noen dager igjen med Give-Away; trykk HER for å komme direkte til innlegget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar