søndag 28. juli 2013

Hjemmelaget tomatsuppe

Denne oppskriften har jeg hentet hos www.fotballfrue.com og siden jeg prøvde den første gangen har vi fått helt dilla. Adjø til kjipe Toro posesupper, og hallo til ferske tomater og deilig, kremet tomatsuppe.


Til 2 stykker trenger du:
Ca. 6 tomater
2 fedd hvitløk
1 rødløk
1 hønsebuljong
1 boks kremfløte
Salt, pepper, basilikum
To ss. creme fresh

Egg & Makaroni


Først hakker du opp røkløk og hvitløk og surrer sammen med en god klatt smør. Bruk lav/middels varme og svett løken godt.


I mens løken svetter litt i gryta hakker du opp tomater og basilikum som du deretter har oppi sammen med løken. Hell oppi fløte og krydre etter ønske med salt, pepper og evt. mer basilikum  + en hønsebuljong. Småkok i ca. 15 min. Mot slutten av koketiden har jeg oppi litt creme fresh, men det er ikke nødvendig for å få et bra resultat. Første gangen jeg lagde denne suppa silte jeg den og brukte en stavmixer på det som lå igjen i sila. Dette har jeg funnet ut er litt unødvendig så nå kjører jeg bare stavmixeren rett i gryta. Det kan hende det blir noen små tomatklumper igjen når du gjør det på denne måten, men det syns jeg ikke gjør noe. Hvis du vil ha den 100% klumpfri siler du den bare å heller det tilbake i gryta når du har tatt noen fres med stavmixeren.
Jeg pleier å koke 3-4 egg og litt makaroni som jeg kaster i tilslutt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar