fredag 2. august 2013

Kjøttdeiggrateng med squash og blomkålris

Et litt tidkrevende, men veldig godt middagstips. 
Til to sultne mennesker trenger du:
1 squash 
1 løk
1/2 rødløk
3 - 4 sopp 
1 pk. kjøttdeig
1 boks hermetiske tomater i biter
Salt & pepper
Oregano
Basilikum (fersk eller tørket) 
Revet ost (ca. 100 gr)

1 blomkål 
Smør/Olje

Skjær squash opp i passe tykke skiver, strø over salt og legg dem i et dørslag i ca en halv time. Deretter skyller du dem, og tørker med tørkepapir. Varm opp en stekepanne med god olje, og stek squashskivene litt på begge sider til de har en litt gyden farge. Disse trekker til seg olje som en svamp, så la dem renne fra seg på litt tørkepapir etterpå. 



Smelt en ss. smør / olje i en gryte og surr løk og sopp til disse blir myke/blanke. Ha oppi kjøttdeig og brun denne. Deretter har du oppi en boks hermetiske tomater, salt, pepper, oregano og frisk basilikum. Jeg hadde min saus stående å småkoke i en halvtimes tid. Legg lagvis kjøttsaus + squash + ost på samme måte som hvis du laget en lasagne.  Serveres med salat og blomkål ris. Blomkålris lages ved å rive blomkål på et rivjern, kok i 3 minutter, la dette renne godt av og vend inn salt, pepper og et par spiseskjeer med smør.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar