torsdag 15. desember 2011

Ett lite skogs-pepperkakehus

Nå er årets pepperkakehus ferdig, og satt opp til pynt på kjøkkenbordet. Jeg bruker ferdig "Berthas pepperkakedeig" fordi det aldri er noen som spiser huset til slutt uansett. I år har jeg prøvd å bue takendene, vet ikke riktig hvor vellykket jeg syns det ble, men, men. Har brukt en blanding av melisglasur og Marshmellow fluff til å dekorere med. Et stakittgjerde av hasselnøtter har blitt satt opp for beskyttelse mot farlige skogsdyr, men likevel har det klart å lure seg inn en (overdimensjonert) elg i bakgrunn og et ekorn på eiendommen. To langskjegg nisser er også på plass i hagen :-)
Trykk HER for å stemme på bidrag i Matbloggsentralens pepperkake konkurranse. Man kan vinne en Kenwood kjøkkenmaskin! Hvis du vil stemme på mitt hus, er det nr 21.




tirsdag 13. desember 2011

Litt julekonfekt

I dag har jeg gjort ferdig ett fat med julekonfekt. Var veldig enkelt, og fort gjort og smakte ikke minst; kjempegodt! Vi har klart å klemme i oss et halvt fat til "dessert" så nå har jeg gjemt dem vekk i kjøleskapet så vi har noen igjen til i morra. Heldigvis brukte jeg verken opp kransekakemassen eller kremen første gangen, ville teste om det ble noe godt, men det kunne jeg visst bare latt være. Får lage opp resten i morra, så har vi for noen dager til. I oppskriften står det at de er fine og fryse, men det tror jeg ikke kommer til å bli nødvendig rett å slett. Oppskriften fant jeg på denne bloggen, er riktignok en gammel adresse, og forfatteren har fått ny side, Villa Perlesukker som mange der ute sikkert har vært borti før. Jeg hadde ikke rund, eller hjerteform, så mine har blomsterform. Ikke så veldig juleinspirert, men, men. Så noen andre steder at de har brukt hvit sjokolade i kremen, og dyppet i rødfarget sjokolade for å få små "julenisser" i steden for.


500 g kransekakemasse, stikkes ut i ønsket form, ca 1 cm tykk. Stekes i  ca 8-10 min på 200 grader, alt etter hvor tykke du lager dem.

Trøffelkrem:
3 dl kremfløte
150 g mørk sjokolade ( eventuelt hvit om du vil ha en lys krem)

Kok opp fløten og ha i sjokoladen og sett kaldt. Jeg lagde min på kvelden og brukte den dagen etter. Jeg pisket den litt opp med en mixer så den ble brukbar inni en sprøytepose. Sprøyt på kransekakene og sett kaldt. Dypp i avkjølt, flytende sjokolade når kremen har stivnet nok.

Glasur:
150 g mørk sjokolade
1/2 ts delfiafett

lørdag 10. desember 2011

Julebakst del 1

Nå er endelig 3 av 4 eksamner unnagjort, og siste er ikke før 21. desember. Vi er inne i ny leilighet og i dag begynte jeg på julebaksten. Kolakaker har jeg laget flere ganger før, men cornflakestopper var nytt for meg. Vi har alltid brukt puffet ris, men i år kom jeg over forslaget om å bruke noe annet i steden. Må si jeg er veldig overrasket over hvor gode de ble, har allerede forsynt meg et par ganger. Jeg fant oppskriften på denne bloggen, og det eneste jeg endret på var å bruke litt mindre smør og heller litt Delfia fett i steden.


Kolakakene er hentet fra en bok jeg ikke husker hva heter, men vi har hatt hjemme i "alle år".
200 gr margarin og 2 dl. sukker røres porøst. Bland så inn; 5 dl mel, 2 ss vaniljesukker, 2 ts bakepulver og 2 ss med sirup (jeg bruker lys sirup). Rull ut til pølser, men pass på å ha litt mellomrom mellom dem. Stekes på 175 grader i ca 12 min. Kjempeenkelt og fort gjort.


søndag 4. desember 2011

Kylling wok

I kveld har det blitt en kjapp og grei middagsmat. Syns det ganske kjedelig å lage mat bare til meg selv, så det blir som regel ganske enkelt, og i dag overvurderte jeg mengden en smule så ble litt for mye, og nå er jeg stappmett.. Nå som jeg leser til eksamen er middag dagens høydepunkt, for da er det endelig lesepause. I dag var det nudler, kylling og wok grønnsaker på menyen. Frosne wok grønnsaker er ferdig på 8 minutter, og smaker veldig godt. Sammen med strimlet kylling og noen nudler ble det riktig så godt.

 Hvis noen forresten føler for å gå inn HER og stemme på nr. 42 så er de hjertelig vellkommen til å gjøre det. Ikke mitt fineste innlegg, men er bare lesing det går i for tiden, og da er det ikke tid til å dille med så mye annet. Er desverre bare mobilbilder for tiden, siden speilrefleksen ligger igjen hjemme.