fredag 21. september 2012

Sjokolademuffins med peanøtter og ugler

Tidligere i sommer laget jeg muffins med hjemmelagde marsipanugler som dekorasjon. Disse er veldig gode! Oppskriften hentet jeg fra Tines hjemmesider. Direkte link til originaloppskriften finner du HER

100 gr. dronningens kokesjokolade
50 gr. smør
1,5 dl. melk 
2 egg
2,5 dl. mel
2 ts. bakepulver
2 ss. bakekakao 
0,4 ts. salt 
En "dæsj" vaniljeessens 
+ 2-3 ss. peanøttsmør eller ca. 50 gr hakkede peanøtter


  • Smelt smøret og bland inn grovhakket sjokolade og melk. 
  • visp egg, sukker og vanlijeessens i en egen bolle til du har en fin eggedosis. 
  • Bland resten av de tørre ingrediensene i en bolle for seg (du kan gjerne sikte dem) 
  • Bland sjokoladeblandingen, penøttsmør og melblandingen oppi eggedosisen. 
Stekes på 175 grader i ca. 15 minutter. 

Kremtopping: 

50 gr. kremost (Philadelphia eller lignende). 
225 gr. smør
1 ss. bakekakao 
6 dl. melis 
3 ts. varmt vann
6 ss. med Nugatti pålegg 

Smelt smøret, rør i alle de tørre ingrediensene. Avkjøl blandingen helt.

Rør i kremosten, vann og Nugatti. Sett blandingen kaldt slik at kremen får rett konsistens. Ta den fram ca. en halv time før du skal pynte kakene.


mandag 10. september 2012

Bryllupskake 08.09.2012

I helgen var vi i sesongens 3. og foreløpig siste bryllup. Vi hadde en kjempefin dag, sammen med et flott brudepar! Det var min oppgave å lage en 3. etasjers bryllupskake. Eneste kriterie var at den lille, gullfargede Mini Cooper figuren fikk plass på toppen, ellers frie tøyler. Dette var morsomt, men litt nerveprirrende. 



Jeg brukte MMF i steden for marsipan. Jeg syns denne ble litt for blank, litt for fort, i motsetning til hva hvit marsipan gjør. Jeg antar dette kan ha noe med at kaken stod ute på et ganske varmt kjøkken i nesten 20 minutter før den ble trillet ut til gjestene. I tilllegg ser jeg at mange bruker smørkrem i steden for vanlig pisket krem når de bruker MMF. Kanskje smørkrem fungerer bedre som fuktsperre enn pisket krem?  


1. etasje er fyllt med romkrem, jordbærsyltetøy og friske jorbdbærbiter + pisket krem

2. etasje er fyllt med vaniljekrem, aprikos/fersken syltetøy og biter av hermetisert fersken + pisket krem

3. etasje er fyllt med vaniljekrem, jordbærsyltetøy, og biter av friske jordbær + pisket krem