søndag 30. desember 2012

Karamellpuddig

Å lage hjemmelaget karamellpuddig var ikke så vanskelig som jeg hadde trodd. Oppskriften jeg fulgte er fra matprat.no

Du trenger:
2 dl sukker
6 dl helmelk
3 dl fløte
5 ss sukker
8 egg
1 vaniljestang

Først smelter du 2 dl sukker i en panne på svak varme. Dette tar en liten stund, men ikke rør i panna før det har begynt å smelte. Når alt er helt flytende, og uten sukkerklumper heller du det i en brødform. Prøv å få karamell et par cm. opp langs kantene også.

I en annen gryte tar du melk, fløte og vaniljestang + frø (snitt vaniljestangen og skrap ut frøene) og koker opp. Avkjøl melkeblandingen litt.

Pisk eggene lett sammen i en bolle. Spe på med den avkjølte melkeblandingen. Ha dette over karamellen og sett forma i vannbad. Stekes i to timer på 120 grader!
Karamellpuddingen må hvile i minst 2 timer, eller gjerne natten over. Jeg tok min ut av kjøleskapet dagen etter, og skjærte langs kanten med en kniv. Jeg tror kanskje det hadde vært lurt å la den stå litt på benken og så vende den uten å skjære.


lørdag 29. desember 2012

Nachosform

Til 2-3 personer trenger du:
 
1 pose chilli nachos chips
1 pk. kjøttdeig
1 pose burrito spice mix
3 tomater
ca. 1 paprika
1/2 purre
1/2 rødløk
Litt sitronsaft
Revet ost.


Legg nachos jevnt fordelt i en ildfast form. Brun kjøttdeigen, og tilsett spice mix etter anvisning på pakken. 


Hakk opp tomater, løk, purre og paprika i små biter, og bland alt sammen med en liten sprut sitronsaft. Fordel dette  og kjøttdeigen over chipsen og strø over revet ost til slutt.
Stekes på 200 grader i ca. ti minutter.


Litt sterkt, men veldig godt :)

lørdag 15. desember 2012

Vinner av give-away

Jeg fikk langt flere kommentarer på innlegget mitt ang. give-away enn jeg hadde forventet. Nå har jeg kommet frem til vinneren ved hjelp av random.org
Vinneren er en person med navn Mia og var den 2. kommentaren som kom inn. Sender deg en mail slik at jeg kan få din kontaktinfo. :)


søndag 9. desember 2012

Ribbe med sprø svor og stekte epler

Forrige søndag forsøkte jeg meg på min første selvlagde ribbemiddag. Jeg brukte familieribbe og gikk ut fra oppskrift på matprat.no


Kvelden i forveien gnidde jeg ribben med salt og pepper i massevis, + at jeg la på hele pepperkorn (Krydderia) og pakket den inn i aluminiumsfolie og lot den stå i kjøleskapet til neste dag, men dette må gjerne gjøres lengre tid i forveien.

Jeg fjernet pepperkornene, la ribben i en langpanne med svoren opp + en tallerken under, og fylte på med ca 4 dl vann. Alt dette pakket jeg inn i folie nok en gang, og dampet i 45 minutter på 230 grader. Deretter fjernet jeg folien, reduserte varmen til 200 grader og lot ribben steke i 2 timer og 10 minutter. Da var svoren blitt sprø av seg selv og jeg trengte ikke bruke grill på slutten.



De siste 15-20 minuttene av steketiden la jeg inn medisterkaker og medisterpølser sammen med ribben. Serverte sammen med surkål og rødkål + en oppskrift på stekte epler. I forhold til de stekte eplene gikk det litt galt. Mine ble nok for myke. Jeg gikk ut fra denne oppskriften HER Vi er ikke vant med epler som tilbehør, så tar gjerne i mot tips til hvordan dette egentlig skal gjøres :)





Det er forresten noen dager igjen med Give-Away; trykk HER for å komme direkte til innlegget.