søndag 28. juli 2013

Hjemmelaget tomatsuppe

Denne oppskriften har jeg hentet hos www.fotballfrue.com og siden jeg prøvde den første gangen har vi fått helt dilla. Adjø til kjipe Toro posesupper, og hallo til ferske tomater og deilig, kremet tomatsuppe.


Til 2 stykker trenger du:
Ca. 6 tomater
2 fedd hvitløk
1 rødløk
1 hønsebuljong
1 boks kremfløte
Salt, pepper, basilikum
To ss. creme fresh

Egg & Makaroni


Først hakker du opp røkløk og hvitløk og surrer sammen med en god klatt smør. Bruk lav/middels varme og svett løken godt.


I mens løken svetter litt i gryta hakker du opp tomater og basilikum som du deretter har oppi sammen med løken. Hell oppi fløte og krydre etter ønske med salt, pepper og evt. mer basilikum  + en hønsebuljong. Småkok i ca. 15 min. Mot slutten av koketiden har jeg oppi litt creme fresh, men det er ikke nødvendig for å få et bra resultat. Første gangen jeg lagde denne suppa silte jeg den og brukte en stavmixer på det som lå igjen i sila. Dette har jeg funnet ut er litt unødvendig så nå kjører jeg bare stavmixeren rett i gryta. Det kan hende det blir noen små tomatklumper igjen når du gjør det på denne måten, men det syns jeg ikke gjør noe. Hvis du vil ha den 100% klumpfri siler du den bare å heller det tilbake i gryta når du har tatt noen fres med stavmixeren.
Jeg pleier å koke 3-4 egg og litt makaroni som jeg kaster i tilslutt.


Smash iskake

Det siste jeg har prøvd meg på er en iskake til bursdagsfeiringen min. Denne syns vi var kjempegod alle sammen, og anbefales virkelig. Det er utrolig enkelt å lage iskake, man må bare planlegge litt lengre tid i forveien. Kjempegreit hvis du har litt dårlig tid den dagen du trenger en kake, så kan du bare hente ut en ferdig kake fra frysa! Oppskriften hentet jeg fra My Little Kitchen HER



Bunn:
3 eggehviter
2 dl sukker
40 g ritz kjeks
60 g Smash


Skill eggene, og legge eggeplommene vekk til senere. Pisk eggehvitene stive og tilsett sukker og pisk til du har en stiv marengs. Knus kjeksene og sjokoladen og vend inn i marengsen. 
Ha marengsen i en springform (jeg bruke 26 cm, men man kan godt bruke litt mindre slik at kaka blir høyere) Jeg hadde bakepapir i bunnen og rundt kantene slik at det er lettere å ta den ut av forma når kaka er ferdig. 
Stek marengsen nederst i ovnen på 175 grader i 25 min. Avkjøles og settes i frysa. 


Smash isen: 
3 eggeplommer
1 dl sukker
3 dl fløte
1 vaniljestang
160 g Smash melkesjokolade


Pisk eggeplommer og sukker  til en tykk og luftig eggedosis. Snitt en vaniljestang på langs og og skrap ut frøene og ha dem i eggedosisen. Pisk fløten til krem i en annen bolle. Bland krem og eggedosis. 

Hakk melkesjokolade med smash i biter og bland med krem og eggedosis. 
Hell iskremen med smash over bunnen. Sett kaken tilbake i fryseren til isen har stivnet.

Når isen er stiv kan du lage sjokoladeglasuren. 

Sjokoladeganache:
100 g mørk sjokolade
50 g kremfløte