tirsdag 13. desember 2011

Litt julekonfekt

I dag har jeg gjort ferdig ett fat med julekonfekt. Var veldig enkelt, og fort gjort og smakte ikke minst; kjempegodt! Vi har klart å klemme i oss et halvt fat til "dessert" så nå har jeg gjemt dem vekk i kjøleskapet så vi har noen igjen til i morra. Heldigvis brukte jeg verken opp kransekakemassen eller kremen første gangen, ville teste om det ble noe godt, men det kunne jeg visst bare latt være. Får lage opp resten i morra, så har vi for noen dager til. I oppskriften står det at de er fine og fryse, men det tror jeg ikke kommer til å bli nødvendig rett å slett. Oppskriften fant jeg på denne bloggen, er riktignok en gammel adresse, og forfatteren har fått ny side, Villa Perlesukker som mange der ute sikkert har vært borti før. Jeg hadde ikke rund, eller hjerteform, så mine har blomsterform. Ikke så veldig juleinspirert, men, men. Så noen andre steder at de har brukt hvit sjokolade i kremen, og dyppet i rødfarget sjokolade for å få små "julenisser" i steden for.


500 g kransekakemasse, stikkes ut i ønsket form, ca 1 cm tykk. Stekes i  ca 8-10 min på 200 grader, alt etter hvor tykke du lager dem.

Trøffelkrem:
3 dl kremfløte
150 g mørk sjokolade ( eventuelt hvit om du vil ha en lys krem)

Kok opp fløten og ha i sjokoladen og sett kaldt. Jeg lagde min på kvelden og brukte den dagen etter. Jeg pisket den litt opp med en mixer så den ble brukbar inni en sprøytepose. Sprøyt på kransekakene og sett kaldt. Dypp i avkjølt, flytende sjokolade når kremen har stivnet nok.

Glasur:
150 g mørk sjokolade
1/2 ts delfiafett

1 kommentar:

  1. Anonym13.12.11

    Kan jeg kanskje komme på besøk en dag i jula å smake litt på julebaksten din? :D Ser veldig godt ut!

    SvarSlett