fredag 21. september 2012

Sjokolademuffins med peanøtter og ugler

Tidligere i sommer laget jeg muffins med hjemmelagde marsipanugler som dekorasjon. Disse er veldig gode! Oppskriften hentet jeg fra Tines hjemmesider. Direkte link til originaloppskriften finner du HER

100 gr. dronningens kokesjokolade
50 gr. smør
1,5 dl. melk 
2 egg
2,5 dl. mel
2 ts. bakepulver
2 ss. bakekakao 
0,4 ts. salt 
En "dæsj" vaniljeessens 
+ 2-3 ss. peanøttsmør eller ca. 50 gr hakkede peanøtter


  • Smelt smøret og bland inn grovhakket sjokolade og melk. 
  • visp egg, sukker og vanlijeessens i en egen bolle til du har en fin eggedosis. 
  • Bland resten av de tørre ingrediensene i en bolle for seg (du kan gjerne sikte dem) 
  • Bland sjokoladeblandingen, penøttsmør og melblandingen oppi eggedosisen. 
Stekes på 175 grader i ca. 15 minutter. 

Kremtopping: 

50 gr. kremost (Philadelphia eller lignende). 
225 gr. smør
1 ss. bakekakao 
6 dl. melis 
3 ts. varmt vann
6 ss. med Nugatti pålegg 

Smelt smøret, rør i alle de tørre ingrediensene. Avkjøl blandingen helt.

Rør i kremosten, vann og Nugatti. Sett blandingen kaldt slik at kremen får rett konsistens. Ta den fram ca. en halv time før du skal pynte kakene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar