mandag 11. februar 2013

Fruktfromasj med granateple

Fruktfromasj med granateple, druer og jordbær.
 
 
Du trenger:
50-20 små, blå druer
8-10 jordbær
1 granateple
1 dl vann
1 dl Fun Light Bringebær (råsaft, ikke utblandet)
5 gelantinplater
1 boks fløte (ca. 3 dl)
 
 
 
1.Legg gelantinen i bløt.
2. Varm opp vann og saft i en liten gryte. Dette skal ikke koke, bare varmes opp. Rør inn gelantinplatene til de er oppløst (jeg synes det er ok å bruke visp til dette). Avkjøl.
3. Kutt opp jordbær og druer i små biter og legg i en bolle for seg selv. Del granateplet i to og klem ut saften. Dette var ikke så lett som det kan se ut til, så jeg la en sikt over bollen og skrapte ut innholdet fra eple. Deretter brukte jeg en skje til å mose innholdet så saften rant ned sammen med resten av frukten. Det kan være lurt å plukke ut nok frø som du kan bruke til pynt senere, før du begynner å mose med skjeen.
4. Bland den avkjølte saftblandingen og frukten og sett til side til det begynner å stive.
5. Pisk fløten til krem og vend inn i frukblandingen. Legg i serveringsskåler og sett kaldt til du skal bruke dem.
 
Dekorer etter eget ønske. Denne desserten kan godt lages dagen i forveien, men vent med å pynte til noen timer før servering.
 
 

1 kommentar:

  1. Lisbeth & co15.2.13

    Denne smakte veldig godt,den var frisk og god i smak.

    SvarSlett