Bunn:
3 eggehviter
2 dl sukker
40 g ritz kjeks
60 g Smash
Skill eggene, og legge eggeplommene vekk til senere. Pisk eggehvitene stive og tilsett sukker og pisk til du har en stiv marengs. Knus kjeksene og sjokoladen og vend inn i marengsen.
Ha marengsen i en springform (jeg bruke 26 cm, men man kan godt bruke litt mindre slik at kaka blir høyere) Jeg hadde bakepapir i bunnen og rundt kantene slik at det er lettere å ta den ut av forma når kaka er ferdig.
Stek marengsen nederst i ovnen på 175 grader i 25 min. Avkjøles og settes i frysa.
Smash isen:
3 eggeplommer
1 dl sukker
3 dl fløte
1 vaniljestang
160 g Smash melkesjokolade
Pisk eggeplommer og sukker til en tykk og luftig eggedosis. Snitt en vaniljestang på langs og og skrap ut frøene og ha dem i eggedosisen. Pisk fløten til krem i en annen bolle. Bland krem og eggedosis.
Hakk melkesjokolade med smash i biter og bland med krem og eggedosis.
Hell iskremen med smash over bunnen. Sett kaken tilbake i fryseren til isen har stivnet.
Når isen er stiv kan du lage sjokoladeglasuren.
Når isen er stiv kan du lage sjokoladeglasuren.
Sjokoladeganache:
100 g mørk sjokolade
50 g kremfløte
Denne må testes!
SvarSlettDen er kjempegod! Du bør prøve iskaken med Bixit kjeks også, det er favoritten her i gården! :)
SlettHei! Så kjekt at du har testet ut oppskriften fra My Little Kitchen. Den ser veldig god ut :-)
SvarSlettHei Thea! Dette var en veldig god kake, du legger ut mange fine oppskrifter :-)
Slett