søndag 28. juli 2013

Smash iskake

Det siste jeg har prøvd meg på er en iskake til bursdagsfeiringen min. Denne syns vi var kjempegod alle sammen, og anbefales virkelig. Det er utrolig enkelt å lage iskake, man må bare planlegge litt lengre tid i forveien. Kjempegreit hvis du har litt dårlig tid den dagen du trenger en kake, så kan du bare hente ut en ferdig kake fra frysa! Oppskriften hentet jeg fra My Little Kitchen HER



Bunn:
3 eggehviter
2 dl sukker
40 g ritz kjeks
60 g Smash


Skill eggene, og legge eggeplommene vekk til senere. Pisk eggehvitene stive og tilsett sukker og pisk til du har en stiv marengs. Knus kjeksene og sjokoladen og vend inn i marengsen. 
Ha marengsen i en springform (jeg bruke 26 cm, men man kan godt bruke litt mindre slik at kaka blir høyere) Jeg hadde bakepapir i bunnen og rundt kantene slik at det er lettere å ta den ut av forma når kaka er ferdig. 
Stek marengsen nederst i ovnen på 175 grader i 25 min. Avkjøles og settes i frysa. 


Smash isen: 
3 eggeplommer
1 dl sukker
3 dl fløte
1 vaniljestang
160 g Smash melkesjokolade


Pisk eggeplommer og sukker  til en tykk og luftig eggedosis. Snitt en vaniljestang på langs og og skrap ut frøene og ha dem i eggedosisen. Pisk fløten til krem i en annen bolle. Bland krem og eggedosis. 

Hakk melkesjokolade med smash i biter og bland med krem og eggedosis. 
Hell iskremen med smash over bunnen. Sett kaken tilbake i fryseren til isen har stivnet.

Når isen er stiv kan du lage sjokoladeglasuren. 

Sjokoladeganache:
100 g mørk sjokolade
50 g kremfløte

4 kommentarer:

  1. Anonym13.3.14

    Denne må testes!

    SvarSlett
    Svar
    1. Den er kjempegod! Du bør prøve iskaken med Bixit kjeks også, det er favoritten her i gården! :)

      Slett
  2. Hei! Så kjekt at du har testet ut oppskriften fra My Little Kitchen. Den ser veldig god ut :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Thea! Dette var en veldig god kake, du legger ut mange fine oppskrifter :-)

      Slett