mandag 17. mars 2014

Himmelsk Marengskake / Mektig kaloribombe

Denne oppskriften fikk jeg tilsendt på mail for litt siden, og i helga prøvde jeg den ut. Oppskriften ligger også HER på Det Søte Livs hjemmesider. Dette er ikke en kake for dem som snart har tenkt seg på sydentur, eller ellers forbereder seg på bikinisesongen, men til alle andre er den verdt å prøve ut! Sprø marengs, salte peanunts, lett fløte krem og mektig sjokolade er stikkord.....

Du lager to bunner, og to kremer til denne kaken. Det er litt tidkrevende å lage den kaken.

Jeg lagde bunnene kvelden i forveien og kremen samme dagen.


Bunn 1 (tynn kakebunn):
3 eggeplommer
1 helt egg
80 gr sukker
2 ss hvetemel
1 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Vend inn mel og bakepulver med slikkepott. Hell i en bakepapirkledd form og stek i 25 minutter, på rist, på 150 grader (jeg brukte en 24 cm form). Avkjøl helt i formen.

Bunn 2 (marengsbunn):
3 eggehviter
180 gr brunt sukker
50 gr mørk kokesjokolade
50 gr hakkede peanøtter

Pisk eggehvitene helt stive. Tilsett brunt sukker og pisk deretter til du får en glatt, fin marengs. Ha marengsen i en bakepapirkledd form (samme str som den første bunnen), og stek i en time på 150 grader. Når den er ferdig stekt strør du over hakket sjokolade og nøtter. Avkjøl, ta ut av formen og fjern bakepapiret.


Sjokoladekrem/Krem:
75 gr smør
100 gr kokesjokolade (jeg brukte mørk, men jeg tror det kan være en fordel å bruke lys i steden)
100 gr melis
2 eggeplommer
Sjokoladekrem: Smelt smøret i en liten kjele sammen med kokesjokoladen. Rør blandingen jevn og ta kjelen av platen. Rør i melis til den har løst seg opp helt. Pisk deretter inn eggeplommene med en stålvisp. Avkjøl på slik at den ikke er så varm.

Pisk krem av 3 dl fløte og sett til siden.

Sett sammen kaken:
Legg den første kakebunnen på et fat og sett på kakeringen igjen. Smør/hell over sjokoladekremen. Bre over fløtekrem og strø gjerne over noen ekstra peanøtter. Legg tilslutt på marengsbunnen helt øverst. Her gjelder det å være forsiktig slik at den ikke blir ødelagt! Nam nam!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar