mandag 6. august 2012

Makroner vol.2


Jeg har prøvd å perfeksonjere disse franske makronene litt, noe som ikke er så enkelt som man skulle tro. Forsøk 1 ble ganske så bra, mens forsøk to ble helt misslykket i utseende hvertfall. Forsøk 3 gikk igjen så tålig bra, kun noen få som sprakk og ble mindre pene å se på. Jeg mener bestemt at feilene var følgende:
- jeg brukte ikke eggehviter som var helt romtempererte
- røren ivar så trykk at den ikke får muligheten til å renne litt utover å få en glatt overflate
- mandelmelet var ikke tørket lenge nok i ovnen og inneholdt fortsatt for mye fuktighet

De rosa er fra forsøk nummer 2 og man kan tydelig se at overflaten ikke er så glatt som den skal være. Smaken var det derimot ikke noe å si på heldigvis. De blå er fra forsøk nummer 3, og det er disse som ble brukt i barnedåp. Oppskriften er den samme som sist, og finnes HER


4 kommentarer:

 1. Anonym13.3.14

  Hei der flinke konditor!

  Hva slags krem har du i makronene? Linken til holmenveien virker ikke, så får ikke sett oppskriften ;-)
  Tror nok også røren var for tykk på de rosa makronene, og mener å ha lest at dersom makronene sprekker, så er de stekt litt for lenge. Første gang jeg laget dem ble det ren marengs, så hadde nok vispet eggene litt vel mye. Jeg glemmer alltid å ta ut eggene forkant, så det er ikke sikkert det har så stor betydning med romtempererte egg? Har du forresten prøvd å lage dem på silikonmatte? Det er fantastisk! Da bli de helt perfekte! Silikonmatte fra Clas Ohlson kan anbefales på det sterkeste :-)

  Hilsen Mariann

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei på deg, koselig med kommentar! he he
   Skal prøve å fikse linken, blitt litt rot etter at jeg endret navnet på bloggen ;)
   Jeg bruker en enkel krem laget av melis, smør, philadelfia smøreost og litt sitronsaft. Jeg er ikke helt venn med makronene, selv om jeg også har fått meg en silikon matte (som fortsatt ikke har vært i bruk), de slår uansett aldri makroner fra Pascal. Har tenkt å prøve meg på en sånn makronkake som jeg så på Hele Norge Baker. Satser på at jeg får det bedre til da :)

   Slett
 2. Hvis du dypper fingeren i vann og smører makronene på toppen, så får de en glatt overflate på makronene

  SvarSlett
 3. Hvis du dypper fingeren i vann og smører makronene på toppen, så får de en glatt overflate på makronene

  SvarSlett