fredag 25. januar 2013

Gresshoppe pai

På lørdag prøvde jeg ut en ny oppskrift, denne gangen fra en av bøkene mine fra The Hummingbird Bakery. Oppskriften hadde det noe tvilsomme navnet Gresshoppe-pai, men var faktisk ganske god..

 
2 pk. sjokoladekjeks ( ca.250 gr.)
150 gr smør
1,8 dl. H-melk
180 gr. store Marshmellows
Peppermynteessens
Grønn konditorfarge/pastafarge
6 dl. kremfløte
Evt. litt sjokolade til pynt

Bunnen består av sjokoladekjeks som er smuldret og blandet med smeltet smør. Jeg brukte 2 pakker med Dots Dobbel Brownie og ca. 150 gr smeltet smør. Dette trykkes ut i en paiform og settes kaldt en times tid.

 
Den grønne kremen lages ved å sakte varme opp 1,8 dl H-melk og 180 gr med Marshmellows i en gryte. Når alt er helt smeltet og uten klumper settes gryten til siden for å avkjøles litt. I mens pisker du krem av en boks med fløte (ca. 3 dl.). Når melk/marshmellows blandingen har kjølt seg ned litt, kan du blande inn ca. 2 ts. med peppermynte essens og ønsket mengde med farge. Vend tilslutt inn pisket krem, bre over kakebunnen og sett kaldt, gjerne over natten, men i min. 4 timer.

 
Pisk ytterligere en boks til med fløte og ha på toppen + riv gjerne litt sjokolade over som dekor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar