onsdag 23. november 2011

Marengsrullekake til kvelds

I kveld har vi kost oss med verdens enkleste kake. Dette er en kake jeg kom over på nettet for ganske lenge siden, og har laget den mange ganger etterpå. Det er en slags verdens beste, men i rullekakeform, eller Marengsrullekake som jeg kaller den. Den er veldig luftig og god, og kan absolutt anbefales.

Oppskrift:
6 eggehviter
3 del sukker
1 pakke med vaniljesauspulver
100 gr. hakkede mandler
I liten boks med fløte
+ jordbær, kiwi, bringebær, blåbær, fruit cocktail

Eggehviter og sukker stivpiskes, og deretter pisker man inn vaniljesauspulveret. Bre ut over en stekeplate med bakepapir på, og strø over hakkede mandler. Stekes på 175-180 grader i 20-25 minutter, nederst i ovnen.
Når kake er avkjølt smører du på krem og legger på frukt etter eget ønske. Å rulle den sammen er det mest kritiske punktet, men det går som regel helt fint hvis du vender den over på et annet papir før du tar på krem, så er det bare å rulle sammen ved hjelp av papiret. Lurt å ikke smøre kremen helt ut i kantene, da tyter den fort ut over alt.


3 kommentarer:

 1. Anonym25.11.11

  Den saa veldig frisk og god ut!

  SvarSlett
 2. Den er super! Her hjemme hos oss blir den kalt "ikke verdens beste", ikke at jeg vet hvor det navnet kommer fra heller! super frisk kake, og naturlig glutenfri, noe som er pluss i en familie med en del allergier!

  SvarSlett
 3. Ser frisk og fristende ut ja!

  SvarSlett