Disse kjeksene har jeg laget i et par år nå, og de passer ekstra godt til jul. Kjempelette å lage, og det tar bare en times tid fra du begynner til du kan kose deg med nybakte sjokolade & nøtte-kjeks. Disse er kjempegreie å ha i fryseren, og tiner på 5 minutter. Så slipper man å ha tørre kjeks som ingen vil spise opp når jula nærmer seg slutten.
Oppskrift:
200 gr. Melagange eller annet smør
300 gr. sukker
2 egg
300 gr. sukker
2 egg
280 gr. mel
1 ts. bakepulver
1 ts. vaniljesukker
100-150 gr. hakket, mørk sjokolade
ca. 50 gr. hakkede mandler/hasselnøtter
Sett ovnen på 180 grader. Rør smør og sukker hvitt, deretter tilsetter du ett og ett egg av gangen. Bland så inn mel, bakepulver og vaniljesukker, før du tilslutt har oppi sjokolade og nøtter.
Settes på bakepapir i små klumper på størrelse med en 20 krone, men ha litt mellomrom da de flyter litt ut under steking.
Stekes midt i oven i ca 10 min.
Settes på bakepapir i små klumper på størrelse med en 20 krone, men ha litt mellomrom da de flyter litt ut under steking.
Stekes midt i oven i ca 10 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar