onsdag 2. november 2011

Wok og pupperkaker

Hei igjen. En stund siden sist gitt.. Her skjer det ikke så voldsomt mye for tiden. Går stort sett i det samme, eksamenstida nærmer seg faretruende så det går bare mer, og mer tid til lesing i ledige stunder. Nå har jeg matpause, er midt i en forelesning om arbedisrett. Faktisk ganske interessant å høre hvor mye grums som foregår ute i arbeidslivet.. I dag skal vi forresten på IKEA og se på møbeler, så det blir moro :)

På mandag var det wok på menyen, etter ønske fra ho mor. Så da ble det masse grønnsaker, strimlet svinekjøtt og ris ved siden av. Jeg brukte de grønnsakene jeg liker best selv, gulrot, paprika, rødløk, vannkastanjer, mini mais, brokkoli ++, wok nudler og en pose ferdig wok saus. Denne gangen ble det med "lemon grass" smak. Må ærlig innrømme at den luktet grusomt, men merket ikke noe til det når det ble blandet med alt det andre, og det smakte godt.Lagde forresten en kake til 17. oktober som ikke har blitt vist fram her på bloggen. En marsipankake med en litt uvanlig dekor, rett å slett en Puppekake.. Syns den ble litt morsom :)
Her har jeg brukt et vanlig  oppskrift på sukkerbrød, fylt med bringebær, vaniljekrem og pisket fløte. Selve puppene er to store muffins som er delt og fylt med samme fyll som selve kaken. Kaken er trukket med vanlig marsipan, og puppene er trukket med marsipan hver for seg og skjøtene er kamuflert med en snor  tvinnet av marsipan. Dekorert og pynt etter ønske. For å unngå å få folder langs kanten på kaken er det lurt å kjevle marsipanlokket så stort som du klarer å håndtere, da er det enklere å glatte ut brettene ved å dra forsiktig i lokket og stryke over med hendene. Hvis du får lite marsipan igjen (slik som jeg gjorde på "puppene" ) kommer det folder med en gang! Denne gangen var det min kjærestes bursdag, men den kan jo f.eks passe i et udrikkningslag, til valentines day eller som en morsom overraskelse når noen kommer på kakebesøk!

MARSIPAN TIPS:
Jeg bruker ofte Landlord marsipan fra Rema 1000 etter å ha lest flere steder på nett at de fleste er godt fornøyd med denne. Må si meg nokså enig i det. Jeg har i også forsøkt meg med å bruke ekstra hvit marsipan som jeg kjøpte hos et lokalt bakeri. Denne var like enkel å kjevle ut, MEN i motsetning til vanlig butikkmarsipan begynte ikke denne å "svette" i kjøleskapet etter et par dager. Hvis du sliter med at marsipankaken din svetter kan det være en idé å gjøre følgende:

1. Oppbevare den i en kakeeske av papp, denne suger til seg fuktighet.
2. Fjerne grønnsaker, frukt og lignende matvarer som ikke ligger tett innepakket i kjøleskapet.
3. Tørke av vanndråper langt veggen inni kjøleskapet
4. Ikke bruke sukker i kremen som kommer i kontakt med marsipanen.


1 kommentar:

 1. Anonym5.11.11

  Det er så gøy å ete mat med mange farger! :D En føler seg så sunn.
  Kult puppekake. Regner med han ble storfornøyd!

  Fint header bilde btw! :)
  Åmmen diu æ flink<3

  SvarSlett