tirsdag 6. mars 2012

After Eight sjokoladekake med hermetiske pærer

I helgen hadde vi med oss en ny type sjokoladekake på søndagsbesøk. Jeg er veldig glad i After Eight så da jeg leste om denne oppskriften, måtte jeg teste den ut. Lagde ferdig bunnen lørdag kveld, og kokte opp sjokoladekremen for at alt skulle være ferdig avkjølt til søndag. Har i ettertid funnet ut at den vistnok var bedre mandag og tirsdag så den har nok hatt godt av å "trekke" litt i kjøleskapet :) Oppskriften er hentet på nettsiden til detsoteliv.no
Jeg er ikke sikker på om direkte linken virker, men HER går det an å prøve. Hvis ikke ligger det under kategorien "sjokoladekaker". Jeg lagde min i to runde, små former i steden for en liten langpanne. Halverte bare mengden med krem for å å få det til å passe, og det gikk fint. Pisket nok litt mer fløte enn hva som står angitt. Bunn:
200 g margarin
200 g After Eight mintsjokolade
4 egg
4 dl sukker
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
5 ss kakao

Fyll:
2 dl kremfløte
0,5 stor boks hermetiske pærer (ca 4 halve)

Sjokoladekrem:
3 dl kremfløte
100 g After Eight mintsjokolade
1 ts vaniljesukker eller en liten slump med vaniljeessens
1 ts kakao

Pynt:
Rester av  den piska kremfløten
Litt After Eight sjokolade 
+ litt raspet kokesjokolade

DAG 1:
Smelt margarin i en gryte og ha oppi After Eight og rør til den er helt smeltet. Lurt å ta gryta vekk fra varmen når du gjør dette. Pisk sammen egg og sukker, men det skal ikke bli eggedosis. Rør deretter inn sjokolade/smør blandingen og sikt inn mel, bakepulver og kakao for å unngå klumper.  

Når bunnen er avkjølt deles den i to og dynkes med laken fra pærene. Pisk fløten og hakk pærene til fyll i midten av kaken.
Kok opp fløte, ta av varmen og la sjokoladen smelte oppi til en det er en jevn røre. Rør inn kakao og vaniljesukker. Sett kaldt, gjerne over natten.

DAG 2:
Pisk sjokoladefløten til krem og fordel over kaken. Nå kan du pynte som du selv vil med pærer og sjokolade! 

Kjempegod, men ganske mektig! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar