Bunn:
Ca. 2/3 pakke med Bixit havrekjeks
50 gr. margarin
Is:
2 eggeplommer
1 egg
2 dl. sukker
200 gr. (1 pakke) Philadelfia kremost
1 pakke kremfløte (ca. 3 dl.)
Litt vaniljeessens
Pynt: resten av kjeksene
Sånn gjør du: knus kjeksene i en plastpose, og rull gjerne over med en kjevle. Smelt smør og bland med den knuste kjeksen. Trykk dette ut i en rund form, dekke med bakepapir i bunnen, og sett inn i kjøleskap/fryser mens du lager resten.
Pisk sammen eggeplommene, egget og sukkeret til eggedosis. I en annen bolle rører du kremosten myk sammen med en "dæsj" vaniljeessens. Etterpå rører du dette inn i eggedosisen. Visp krem av fløten og bland inn til en jevn masse. Ikke rør for hardt.
Tøm mixen i forma og strø over det du har igjen av kjeksene. Settes i fryseboksen, og kan gjerne lages kvelden før siden den trenger en stund på å bli helt stiv.
Det er jo nesten som mamma si! :) :)
SvarSlett