fredag 27. april 2012

BIXIT iskake

Siden jeg endelig har fått fryseboks, og ikke lenger må ta til takke med den lille frysedelen under kjøleskapet, har jeg laget en iskake! Denne kaken er egentlig ganske kjapp å lage. Oppskriften stammer fra detsoteliv.no, men der heter den "Osteiskake", og jeg har endret litt på den. Dette er en av mine favorittkaker og den er akkurat like god som Oreo iskake :)

Bunn:
Ca. 2/3 pakke med Bixit havrekjeks
50 gr. margarin

Is:
2 eggeplommer
1 egg
2 dl. sukker
200 gr. (1 pakke) Philadelfia kremost
1 pakke kremfløte (ca. 3 dl.)
Litt vaniljeessens

Pynt: resten av kjeksene

Sånn gjør du: knus kjeksene i en plastpose, og rull gjerne over med en kjevle. Smelt smør og bland med den knuste kjeksen. Trykk dette ut i en rund form, dekke med bakepapir i bunnen, og sett inn i kjøleskap/fryser mens du lager resten.

Pisk sammen eggeplommene, egget og sukkeret til eggedosis. I en annen bolle rører du kremosten myk sammen med en "dæsj" vaniljeessens. Etterpå rører du dette inn i eggedosisen. Visp krem av fløten og bland inn til en jevn masse. Ikke rør for hardt.
Tøm mixen i forma og strø over det du har igjen av kjeksene. Settes i fryseboksen, og kan gjerne lages kvelden før siden den trenger en stund på å bli helt stiv.




1 kommentar:

  1. Anonym28.4.12

    Det er jo nesten som mamma si! :) :)

    SvarSlett