På lørdag prøvde jeg ut en ny oppskrift, denne gangen fra en av bøkene mine fra The Hummingbird Bakery. Oppskriften hadde det noe tvilsomme navnet Gresshoppe-pai, men var faktisk ganske god..
2 pk. sjokoladekjeks ( ca.250 gr.)
150 gr smør
1,8 dl. H-melk
180 gr. store Marshmellows
Peppermynteessens
Grønn konditorfarge/pastafarge
6 dl. kremfløte
Evt. litt sjokolade til pynt
Bunnen består av sjokoladekjeks som er smuldret og blandet med smeltet smør. Jeg brukte 2 pakker med Dots Dobbel Brownie og ca. 150 gr smeltet smør. Dette trykkes ut i en paiform og settes kaldt en times tid.
Den grønne kremen lages ved å sakte varme opp 1,8 dl H-melk og 180 gr med Marshmellows i en gryte. Når alt er helt smeltet og uten klumper settes gryten til siden for å avkjøles litt. I mens pisker du krem av en boks med fløte (ca. 3 dl.). Når melk/marshmellows blandingen har kjølt seg ned litt, kan du blande inn ca. 2 ts. med peppermynte essens og ønsket mengde med farge. Vend tilslutt inn pisket krem, bre over kakebunnen og sett kaldt, gjerne over natten, men i min. 4 timer.
Pisk ytterligere en boks til med fløte og ha på toppen + riv gjerne litt sjokolade over som dekor.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar