onsdag 24. april 2013

Sitronkake

Denne gangen har jeg laget sitronkake i en liten rund form, med hull i midten. I tillegg fikk jeg nok røre til 6-8 muffins. Oppskriften er hentet fra www.tine.no

Du trenger:
150 gr. margarin
3 egg
2 dl. sukker
1 ts. vaniljesukker
0,5 ts. salt
1 sitron
3 dl. mel
1 ts. bakepulver
1 dl. melis (til glasur)           

Pisk egg, sukker, vaniljesukker og salt til en luftig eggedosis. Riv sitronskallet fra 1 sitron på en fint rivjern og ha oppi røren sammen med smør. Bland deretter inn mel og bakepulver. Hell røra i formen og stek på nederste rille i ca. 45 min på 175 grader.

Press saften fra sitronen og bruk denne når du lager melisglasur (du kan presse sitronsaften på forhånd og ha det du ikke trenger til galsur, oppi kakerøra for en enda sterke sitronsmak).     
Avkjøl kaken og hell over melisglasuren. Kan gjerne serveres sammen med friske bær.


2 kommentarer:

  1. Anonym24.8.13

    jeg håper det er greit at jeg låner bildet ditt en liten stund. har litt lite kontroll på mine egene etter jeg flytta.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er helt i orden :-)

      Slett