Oppskriften jeg tok utgangspunkt i fant jeg på MonicasMatverden. Link til originaloppskriften HER
Du trenger:
5 dl varmt vann
1 dl lunken H-melk
1 pk tørrgjær
2 ts salt
1 ss honning
5 dl hvetemel
6 dl grovbakstmel
1,5 dl frø (jeg har brukt solsikkekjerner, sesamfrø og linfrø)
I et litermål blander du lunken melk + vann til du har en lunken blanding. Rør inn honning og salt.
I en bakebolle blander du mel, frø og tørrgjær sammen og tilsetter den lunkne melkeblandingen. Rør minst mulig, og sett deigen til heving på et lunt sted. Jeg lot min stå i 2 timer.
Forvarm ovnen til 240 grader, varmluft.
Vend deigen over på en melet flate, dra den ut i en avlang leiv, og del deretter opp i passende stykker med en kniv. Legg over på en bakepapirkledd plate og stek i 15 minutter. Vips, så har du sprø og gode rundstykker
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar