torsdag 17. mai 2012

17. mai kake. Nigellas Guinness kake

Denne kaka så jeg på tv for en god stund siden, og tenkte egentlig at det hørtes helt grusomt ut å bruke øl i ei kake, men etter å ha lest om den rundt på nettet virket det som om alle som prøver den får seg en ny favoritt. Så da ble det Guinness kake til 17. mai i år.
Lagde kakebunnen på 16. mai og kremen på selve dagen, og det gikk helt fint.
Oppskriften er hentet fra Nigella Lawsons hjemmesider, www.nigella.com.
Oversatt til norsk blir oppskriften på kakebunnen sånn ca. sånn:


  • 250 ml. Guinness
  • 250 gr. smør
  • 75 gr. bakekakao
  • 400 gr. sukker
  • Ca. en halv boks rømme
  • 2 egg
  • 1 ss, vaniljeextrakt/vaniljeessens
  • 275 gr. mel
  • 2 1/2 ts. bakepulver
Sett ovnen på 180 grader, og sett fram en rund, smørt form.
Tøm ølet i en stor stekepanne, eller gryte (jeg syns det var best å bruke en stor gryte) og legg oppi smør kuttet i biter. Varm gradvis opp til alt smøret er smeltet og du har en jevn "suppe"
I en bolle visper du sammen egg, rømme og vaniljeessens. Deretter visper du dette inn i øl/smør mixen.
Helt til slutt visper du inn mel og bakepulver til du får en jevn, fin røre.
Stekes midt i ovnen, i ca. 45-60 min. avhengig av ovn.
 Kaken må avkjøle seg helt i forma før du tar den ut.

Krem:
300 gr. Philadelfia kremost naturell
150 gr. melis
125 ml. fløte

Piskes sammen i en mixer til du har en jevn krem uten klumper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar