Lagde kakebunnen på 16. mai og kremen på selve dagen, og det gikk helt fint.
Oppskriften er hentet fra Nigella Lawsons hjemmesider, www.nigella.com.
Oversatt til norsk blir oppskriften på kakebunnen sånn ca. sånn:
- 250 ml. Guinness
- 250 gr. smør
- 75 gr. bakekakao
- 400 gr. sukker
- Ca. en halv boks rømme
- 2 egg
- 1 ss, vaniljeextrakt/vaniljeessens
- 275 gr. mel
- 2 1/2 ts. bakepulver
Tøm ølet i en stor stekepanne, eller gryte (jeg syns det var best å bruke en stor gryte) og legg oppi smør kuttet i biter. Varm gradvis opp til alt smøret er smeltet og du har en jevn "suppe"
I en bolle visper du sammen egg, rømme og vaniljeessens. Deretter visper du dette inn i øl/smør mixen.
Helt til slutt visper du inn mel og bakepulver til du får en jevn, fin røre.
Stekes midt i ovnen, i ca. 45-60 min. avhengig av ovn.
Kaken må avkjøle seg helt i forma før du tar den ut.
Krem:
300 gr. Philadelfia kremost naturell
150 gr. melis
125 ml. fløte
Piskes sammen i en mixer til du har en jevn krem uten klumper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar