torsdag 17. mai 2012

Hjemmelaget jordbærsorbet

Nå har jeg fått meg ismaskin, og første test av denne resulterte i en jordbærsorbet! Jeg er helt fersk på dette området, så den ble langt fra perfekt i konsistensen, men smaken var kjempegod.
Jeg brukte en kurv ferske jordbær som jeg moste med gaffel, og smakte til med litt sitronsaft. Jeg burde nok ha kjørt jordbærene i en blender, for å få den helt fri for klumper, men det er jo litt godt med noen jordbærbiter også :-)
Jeg blandet jordbærmosen med avkjølt sukkerlake og lot den stå 30-40 minutter i ismaskinen før jeg la den i en boks og videre inn i frysa. Dette var antakelig for liten tid i ismaskinen. Sorbeten ble ganske "kornete" i konsistensen, så får lete meg fram til en bedre oppskrift.
Hvis det er noen der ute som har litt mer øvelse i å lage is/sorbet hjemme, så tas alle tips og oppskrifter imot med stor takk! :-)
1 kommentar:

  1. Hei! Jeg har flere iskrem-oppskrifter på bloggen min, og jeg har gjort dem veldig enkle med utgangspunkt i oppskrifter på italiensk iskrem (gelato) uten egg og med helmelk i stedet for fløte. Kjempegode er de også! Ta gjerne en titt på http://monasmatblogg.blogspot.no/2012/04/herlig-god-hjemmelaget-vanilje-iskrem.html som er basisoppskriften min på vaniljeiskrem. Du finner også oppskrifter på pistasj-, hasselnøtt- og sjokoladeiskrem, samt en blåbær-iskrem som er en mellomting mellom iskrem og sorbet. Lykke til med iskrem-lagingen, det er både lettvint og gøy når du kommer i gang :-)

    SvarSlett