mandag 28. mai 2012

Rabarbrakake med marsipan

I helgen fikk jeg en stor bolle med rabarbra, så i dag brukte jeg litt av dem til å lage en kjapp liten kake. Dette blir nok en del rabarbra innlegg i tiden fremover.
Jeg tok utgangspunkt i en eple/blåbær kake som jeg har lagt ut på bloggen for en stund siden. Jeg brukte oppkutta rabarbra i steden for epler og blåbær. Jeg har en del marsipanrester liggende etter de andre kakene jeg har lagd i det siste, så jeg strødde over revet marsipan før steking. Det er en fin måte å bruk opp rester, og med litt perlesukker får man etter karamellisert lag øverst på kaken.

Oppskrift
2 egg
125 gram med sukker
200 gram med hvetemel
2 ss med potetmel
1 ts. med bakepulver
1-2 ts. med vaniljeessens/vaniljesukker
120 gram smeltet smør
1,4 dl. melk/fløte 
Rabarbra i biter (ca. 2 stilker)
Perlesukker
Kanel
Revet marsipan
Visp egg og sukker til eggedosis i ca. 5-10 minutter. Sikt inn mel, potetmel, bakepulver og tilslutt vaniljeessens (eller vaniljesukker). Hell til slutt i melk og smeltet smør vekselsvis.Hell røra i en smurt rund form, og legg oppkutta rabarbra jevnt utover. Strø over kanel, perlesukker og ønsket mengde marsipan. Stekes i 50 minutter på 170 grader, midt i ovnen.

2 kommentarer: